NL ENG

Ik neem beslissingen

met mijn verstand,

maar luister naar mijn hart

Over Frans van Seumeren

De held die samen met zijn medewerkers de Koersk borg. De voetbalfanaat die FC Utrecht kocht. De rasondernemer die met een familiebedrijf de wereld veroverde. Frans van Seumeren is het allemaal. Maar boven alles is hij een gedreven doorzetter die zijn hart volgt.

Koud uit de schoolbanken en meteen op de directiestoel. Nauwelijks 23 was Frans toen hij bij Van Seumeren Kraanbedrijf het roer overnam. Hij bouwde het uit tot Van Seumeren Holland, een onderneming met 40 vestigingen wereldwijd. In 2000 lijfde hij Mammoet in en een jaar later schreef hij geschiedenis: in 2001 lukte het Mammoet om de gezonken kernonderzeeër Koersk te lichten. De beelden van de berging staan bij velen op het netvlies.

Frans van Seumeren en FC Utrecht

Op zijn 55e, precies zoals hij zich lang geleden had voorgenomen, stapte Frans van Seumeren uit het vak en wandelde hij Europa in. Letterlijk: samen met zijn vrouw Gonnie ondernam hij een voettocht naar Athene en via Alicante weer terug naar Harmelen. 6.000 kilometer. En ook daarna zat hij niet stil. In 2008 legde Frans 16 miljoen euro op tafel voor FC Utrecht, zijn grote liefde. Door de jaren heen groeide zijn aandeel in de club. Het doel is om van de club een structurele subtopper te maken waarbij Europees voetbal andermaal de ambitie is.

Activiteiten

Zelf in beweging blijven en investeren in sport. Is het gedaan met het ondernemen? Zeker niet. Frans van Seumeren stak de afgelopen jaren geld in een reeks start-ups, waarmee hij jonge entrepreneurs op weg hielp. Verder werd hij grootaandeelhouder van de Roll Group, die bestaat uit rederij en zwaartransport- en hijsbedrijf Roll-Lift.